Hlavní obsah

Kotouly i stojky ve vodě, otužilci si v mrazu zaplavali u Karlova mostu

Praha

Víc než 30 plavců si ve středu zaplavalo ve Vltavě v rámci 6. ročníku tradičního tříkrálového otužování. Otužilce nejprve dovezla loď na místo, kde bylo do řeky svrženo tělo svatého Jana Nepomuckého, patrona plavců a loďařů. Asi 200 metrů ke břehu pak otužilci doplavali sami. Teplota vzduchu v Praze byla podle organizátorů minus 2 stupně Celsia, voda byla o tři stupně teplejší.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tradiční tříkrálové plavání ve Vltavě u Karlova mostuVideo: Reuters

 
Článek

Loď plavce odvezla doprostřed Vltavy k pátému pilíři Karlova mostu. Někteří do vody skočili rovnou, ostatní se raději nořili pomaleji. Po cestě pak někteří z otužilců mávali na přihlížející na Karlově mostě, kteří jim pozdravy opětovali.

Plavci byli v dobré náladě, ve vodě dělali kotouly a stojky, nakonec jeden z nich vylezl na ostrůvek u břehu, kde si v plavkách lehl přímo do sněhu. Předseda České otužilecké unie Vladimír Komárek si pochvaloval i husté sněžení, které akci provázelo.

„Lépe to vypadá, a co bychom pro diváky neudělali,” řekl poté, co vystoupil z vody.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Účastníci pražské tříkrálové otužilecké plavby ve Vltavě u Karlova mostu

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tradiční tříkrálové plavání pořádala Česká otužilecká unie letos už pošesté.

Po doplavání se účastníci zahřáli převoznickým punčem a čočkovou polévkou. „Bylo to super, už jen kvůli té polévce to stálo za to,” prohlásil jeden z nich u jídla.

Foto: David W. Cerny, Reuters

Otužilci organizovaně plavali ve Vltavě v posledních dnech už podruhé. Koncem prosince se 339 plavců zúčastnilo 69. ročníku memoriálu Alfréda Nikodéma, nejstaršího otužileckého závodu v Česku. Rekordní množství plavců tehdy přilákalo slunečné počasí s teplotou kolem devíti stupňů Celsia. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám