Hlavní obsah

Feministky prominou: V Číně se mladičké stevardky vybírají hodně zajímavě

Zdálo by se, že jsou povolání supermodelky a stevardky na pomyslném žebříčku hodně daleko od sebe. V Číně jsou však až nápaditě blízko sebe. Důkazem jsou snímky z jedné vysoké školy ve městě Čching-tao na severovýchodě země. Více než 1000 dívek se tam sešlo na přehlídku v plavkách a leteckých uniformách ve snaze získat lukrativní kontrakty v oblastech modelingu či letectví.

Foto: Profimedia.cz

Modelky či letušky? V Číně k sobě nemají tato povolání příliš daleko.

Článek

Netypická událost přilákala potenciální zájemkyně z provincií Šan-tung, Che-pej, Šan-si, An-chuej, Ťiang-su, Ťi-lin a několika dalších na hodně speciální akci. Má se za to, že všechny kandidátky jsou nedávné maturantky a ti, kteří je sledují, jsou z modelingových škol a center pro školení leteckého personálu.

Foto: Profimedia.cz

Součástí castingu modelek je i zkouška stevardských uniforem.

Událost hostila modelingová agentura Oriental Beauty, která uvedla, že jde o způsob hledání talentů. Mladé dívky prý dostávají touto cestou šanci se ukázat potenciálním zaměstnavatelům.

Foto: Profimedia.cz

Stát se v Číně letuškou, to není jen tak.

A jaké tedy byly požadavky na to, aby se dívka vůbec mohla na této akci o nějakou práci ucházet? Minimální výška je 168 centimetrů, ačkoliv organizátoři dodávají, že v případě opravdu výjimečného vzhledu může stačit i jen 165 centimetrů. Dívky musejí být „elegantní, hubené, mít příjemný hlas a nemít viditelné jizvy na odhalených částech kůže”.

Foto: Profimedia.cz

Nácvik pokynutí dávkám šel. Některým...

V Číně je stevardka stále velmi prestižním povoláním, podobně jako tomu bylo v západním světě v druhé polovině 20. století.

Foto: Profimedia.cz

Feministky by jistě z tohoto castingu na letušky zářily štěstím...

Reklama

Výběr článků

Načítám