Hlavní obsah

Vánoční krmení zvířat přilákalo do brněnské zoo téměř 2000 lidí

– Brno

Na 2000 návštěvníků dnes zavítalo do brněnské zoo, sledovat vánoční krmení zvířat tak i přes nepřízeň počasí přišlo stejně lidí jako loni. Řekla mluvčí zoo Monika Brindzáková.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Návštěvníci u výběhu ledních medvědů v brněnské zoologické zahradě. Ilustrační foto

Článek

Zatímco loni na Štědrý den v Brně svítilo sluníčko, letos se například žirafy pohybovaly v mlze. "Lidé přesto přišli, je to asi tím, že je to pro ně už tradice," uvedla Brindzáková.

Zvířata dnes dostala řadu pochoutek. Například lachtani si pochutnali na speciální vánoční porci ryb, které jim mohly házet i děti. Tygři dostali porci masa zabalenou jako dárek. Šimpanzům nadělili chovatelé banány a trsy hroznů.

Komentované prohlídky zahrady patří k nejoblíbenějším akcím. Diváky čekal například výklad o tygrech, šimpanzích, lachtanech a papoušcích. Lidé se ale nejčastěji ptali na nový přírůstek brněnské zoo, kterým je mládě ledního medvěda. To ale zatím vidět nemohli, protože je v porodním boxu s matkou. Medvídě bude ve venkovní expozici patrně až příští rok v březnu.

Zoo chová 800 zvířat zhruba 200 živočišných druhů. Letos do ní zavítalo přes 260.000 lidí. Ve srovnání s loňskem se její návštěvnost mírně snížila.

Reklama

Výběr článků

Načítám