Hlavní obsah

Muž zhubl za 13 měsíců 136 kilogramů

Novinky, Mariam Arden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salt Lake City

Celý život bojoval s nadváhou a konečně ji přemohl. Američan Jared Mollenkopf ze Salt Lake City za pouhých 13 měsíců dokázal zhubnout 136 kilogramů, uvedla agentura Reuters.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Američan zhubl za 15 měsíců téměř 140 kilogramů

Článek

Chtěl žít jako obyčejný člověk, ale jeho hmotnost 231 kilogramů mu to nedovolovala. Vedl nezdravý život, který ho ohrožoval. Znechucené pohledy upozorňující na jeho největší problém nakonec čtyřicetiletého Mollenkopfa přiměly, aby začal se svým tělem bojovat a splnil si sen.

„Na mém prvním tréninku jsem měl potíže dokonce s pokrčením kolen. Musel jsem proto celou dobu stát,“ vypráví Jared, který má v současnosti 95 kilogramů, o těžkých začátcích své celoživotní změny. „Po pěti minutách jsem byl vyčerpaný. Video se cviky jsem už v životě nechtěl vidět. Docházel mi dech a málem jsem se fyzicky zhroutil.“

Kromě upraveného jídelníčku pravidelně navštěvoval hodiny jógy. „Byly i chvíle, kdy jsem si sedl na okraj židle a pokračoval ve cvičení pouze v horní části těla.“ Po 390 dnech těžké dřiny může nyní žít jako muž, který zvítězil nad svým největším nepřítelem. A svůj příběh se rozhodl zveřejnit, aby tak inspiroval ostatní k boji s nadváhou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám