Hlavní obsah

V hledání lásky má pomoci nový robot

Novinky, fis

Americká studentka zaujala myšlenkou, že počítač dokáže lépe odhalit naše skutečné vnitřní pocity než my sami. Nový robot může podle ní pomoci nalézt správného partnera, se kterým vyrazit na rande.

Foto: Reuters

Robot má poradit, s kým randit a s kým ne

Článek

Malý robot snímá kožní galvanické reakce, podle studentky New York University a autorky projektu Nicole Heové si počítač zvládne člověka přečíst lépe, než zná on sám sebe. Za tohoto předpokladu by pak mohl efektivně poradit také v oblasti vztahů a lásky.

Robot pracuje ve zkratce zhruba následovně... Na displeji telefonu odloženého na stojánek se střídají fotky potenciálních partnerů vybíraných seznamovací aplikací Tinder. Zájemce, který si chce nechat poradit s výběrem, položí své dlaně na speciální podložku. Pak už musí jen naslouchat hlasu robota, který zároveň rukou ukazuje buď křížek (ne), nebo srdce (ano).

Přístroj, který se jmenuje True Love Tinder Robot, studentka Nicole Heová sestavila na základě toho, co se naučila na univerzitě. Jak přiznala agentuře Reuters, nebylo to snadné. Její výtvor uvidí v neděli a v pondělí účastníci ITP Winter Show v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám