Hlavní obsah

Polský prezident dostal botičku, několik týdnů parkoval špatně

Nestává se často, aby hlava státu využívající služby limuzíny s řidičem dostala pokutu za špatné parkování, jak tento týden zažil polský prezident Andrzej Duda. Jeho soukromý vůz byl podle webu gazeta.pl několik týdnů zaparkován na chodníku v Krakově. Pak si ho všimli policisté a dali autu „botičku”. Prezident prý neprodleně zaplatil pokutu a zařídil přeparkování vozu.

Foto: Andrzej Hrechorowicz/KPRP/Handout, Reuters

Polský prezident Andrzej Duda

Článek

Duda byl ještě v létě europoslancem a využíval svůj krakovský byt, v jehož okolí je nedostatek parkovacích míst. Jeho červený volkswagen však nedaleko parkoval i poté, co se Duda nastěhoval do prezidentského sídla ve Varšavě. Podle sousedů tam auto stálo nejméně několik týdnů, než mu tento týden policisté zablokovali kolo a upozornili na pokutu majitele.

"Pokuta byla zaplacena, auto přeparkováno," hlásil na Twitteru ředitel tiskového odboru Dudovy kanceláře Marek Magierowski den poté, co média na Dudův problém upozornila.

Podle webu týdeníku Wprost nejspíš za špatné zaparkování vozu nemohl sám prezident, ale jeho dcera Kinga, která auto registrované na svého otce podědila ve chvíli, kdy Duda v srpnu přesedlal do limuzíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám