Hlavní obsah

Po 20 letech v řetězech se puma z cirkusu dočkala svobody

Novinky, vps

Dlouhých 20 let strávil v cirkusu v Peru samec pumy americké jménem Mufasa. Jako zřejmě poslední divoké zvíře v tamních cirkusech ho zachránila organizace Animal Defenders International (ADI).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mufasu našli v řetězech na korbě pick-upuVideo: Reuters

 
Článek

Po přijetí zákona o zákazu divokých zvířat v cirkusech ADI zvířata odebírala od těch, kteří se nechtěli tak snadno podvolit. To byl i případ Musafy, jehož našli v řetězech na korbě pick-upu. Odebrání neprobíhalo pokojně, na místo musela být dokonce přivolána policie.

„Celý život nosil postroj a byl připoutaný na korbě pick-upu. Převáželi ho tam se spoustou vybavení,“ uvedl pro web The Dodo prezident ADI Jan Creamer.

Takto jezdila šelma, kterou prodali do cirkusu jako mládě, od vesnice k vesnici.

„Byla to ta nejsmutnější, nejzoufalejší věc, jakou jste viděli. Zvíře, takto zahnané do kouta. Bylo to, jako kdyby vůbec nežil,“ dodal Creamer.

ADI Mufasu zachránila v dubnu. Poté byl převezen do jejího rehabilitačního centra u Limy, kde ho dali dohromady. Trpěl totiž podvýživou a celkově nebyl v dobrém stavu. V září ho převezli do rezervace Tambopata v amazonském pralese, jak ADI informovala minulý týden. Mufasa si tak konečně může užívat pohodlnějšího života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám