Hlavní obsah

Letadlo se na padáku sneslo na silnici, trefilo jedoucí auto

Novinky, vps

Na padáku se v úterý v arkansaském Fayetteville sneslo na silnici malé letadlo, které mělo technické problémy. Při dopadu došlo ke kolizi s jedoucím vozem. Čtyři lidé se lehce zranili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo se sneslo na padáku na silniciVideo: jacigladden, Newsflare.com

 
Článek

Letadlo Cirrus SR-22T mělo podle vyjádření místní policie hned po startu potíže s tlakem oleje. Pilot chtěl podle webu New York Daily News nouzově přistát. To se ale nepodařilo, a tak se rozhodl použít padák, kterým jsou pro případy nouze vybavena všechna letadla tohoto výrobce.

„Jako by na chvíli padalo, pak se objevil padák a ještě chvíli padalo, než konečně získalo trochu stability. Báli jsme se asi jen dvě minuty. Pak nám došlo, že všechno bude v pohodě,“ řekl jeden ze svědků incidentu stanici KFSM.

Foto: cirrusaircraft.com

Cirrus SR-22T

Později vyšlo najevo, že letadlo pilotoval bývalý šéf maloobchodního gigantu Walmart Bill Simon. Na palubě byl společně se dvěma dalšími lidmi. Všichni utrpěli menší zranění, stejně jako řidička vozu, který letadlo zasáhlo.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Reklama

Výběr článků

Načítám