Hlavní obsah

Příběh neskutečné lásky: mladá žena si poprvé zatančila se svým ochrnutým manželem

– Jacksonville
Novinky, zkr

Když si dnes šestadvacetiletá Američanka Lauren brala v roce 2013 svého již tehdy ochrnutého manžela Joela Jacskona, řekla mu: „Až budeš chodit, chci, aby sis se mnou zatančil.“ Nikdo tehdy nevěřil, že by se její přání mohlo splnit. Ale sen se stal realitou a manželé si dva roky po svatebním obřadu spolu zatančili, informoval server televizní stanice NBC.

Nejdojemnější tanec: mladá žena si po dvou letech od obřadu zatančila svatební tanec se svým ochrnutým manželemVideo: SpeakNowMinistry

 
Článek

Nic netušící Lauren přišla za manželem 1. října do rehabilitačního centra ve floridském Jacksonvillu, kde se Joel stále léčí po autonehodě, při níž ochrnul. Myslela si, že na programu bude běžná terapie. Na oba ale čekalo velké překvapení.

Joel dostal speciální postroj, díky kterému se mohl postavit na nohy. Z reproduktorů se ozvala skladba I’ll Be od Edwina McCaina, ta zněla i v jejich svatební den. A Jacksonovi si konečně odtančili svůj první manželský tanec.

Jejich příběh nyní dojímá celý svět. Seznámili se na církevní akci, když jim bylo 14 let, pak se ale jejich cesty rozešly. Po střední škole se Lauren vdala a Joel propadl drogám. V osudnou noc, v prosinci 2009, nasedl spolu s dalšími kamarády do auta, které řídil opilý řidič. Ten naboural do telefonního sloupu.

Tehdy dvacetiletý Joel vyletěl z auta a zlomil si páteř v místě, kde na ni navazuje lebka. Hlava se mu vnitřně od páteře oddělila. Strávil několik týdnů v kómatu a po třech měsících byl propuštěn domů.

Tehdy ho začala navštěvovat Lauren, která ho neviděla od maturity. Joel dostal počítač ovládaný očima, jeho prostřednictvím jí začal psát zprávy. Jiskra přeskočila, ona se rozvedla a od roku 2012 spolu tvoří pár.

Reklama

Výběr článků

Načítám