Hlavní obsah

Zácpa jako hrom: Na padesátiproudové dálnici stála auta jako na parkovišti

– Peking
Novinky, lsi

Na zácpu na dálnici D1 je zvyklý už kdekdo. Když se ovšem provoz zastaví na padesátiproudé dálnici před Pekingem, je to opravdová bezmoc. Právě takováto dopravní kalamita, kdy na obří dálnici stála auta namačkaná nárazník na nárazník, nastala tento týden před čínským hlavním městem. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zácpa jako hrom: Na padesátiproudové silnici stála vozidla jako na parkovištiVideo: China-Recorder, Newsflare.com

 
Článek

List China Daily v pondělí natočil dopravní zácpu na padesátiproudé dálnici spojující Peking s Hongkongem, ve které uvízly tisíce aut. Takto neuvěřitelně silný provoz vznikl v místě i kvůli tomu, že v Číně právě skončil týden dlouhý státní svátek.

Dalším důvodem pro vytvoření kolony byla zřejmě i mlha, která ten den panovala. Čínská agentura Sin-chua uvedla, že zácpa byla dlouhá až čtyři kilometry.

Čína v poslední době masivně investuje do výstavby nových železnic a dálnic. Při pohledu na video je ale jasné, že nabídnout čínským motoristům na dálnicích dostatek prostoru není jednoduché.

Reklama

Výběr článků

Načítám