Hlavní obsah

V létacím obleku prosvištěl úzkou skalní průrvou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Působivé video natočil ve Švýcarsku letec, jenž se vrhl ze skály v létacím obleku wingsuit a s kamerou na helmě. Během svého letu si to namířil i do úzké skalní průrvy, kterou bez úhony překonal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Base jumper proletěl úzkou skalní průrvouVideo: flyhigh, Newsflare.com

 
Článek

Letec dosáhl při letu rychlosti 200 kilometrů za hodinu. Jeho let trval od skoku do otevření padáku zhruba jednu minutu.

K odváženému počinu došlo u švýcarského Walenstadtu, který je pro tyto účely poměrně oblíbenou lokací.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jeb Corliss proletěl ve wingsuitu úzkou skalní štěrbinouVideo: Reuters

Base jumpeři plachtící vzduchem v létacích oblecích často provádějí bláznivé kousky. Například takový Jeb Corliss proletěl v Číně po seskoku z helikoptéry mezi dvěma skalními velikány. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Base jumper proletěl zhruba dvoumetrovým otvoremVideo: GoPro

Všechny ale trumfnul Uli Emanuele, který se vešel do jen něco přes dva metry široké štěrbiny ve skalním útvaru. [celá zpráva]

BASE jumping

BASE jumping je adrenalinový sport, se kterým přišel v 60. letech dvacátého století Carl Boenish. Zkratka BASE je složena z počátečních písmen míst, ze kterých se skáče: Buildings (budovy), Antennas (antény), Spans (mezery či mosty) a Earth (země a útesy). Jedná se o seskoky z pevných bodů za použití padáku, který bývá nezřídka otevírán jen několik desítek metrů nad zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám