Hlavní obsah

Pasažér za letu zkoušel otevřít dveře letadla, chtěl na toaletu

Novinky, vps

V dopravních letadlech je i pasažérovi, který letí poprvé, snad okamžitě jasné, kde se nachází toaleta. Pro jednoho muže ze Skotska to ale byl zřejmě docela oříšek, protože si to namířil k výstupním dveřím a prý se je pokusil otevřít.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti KLM. Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo při nedávném letu společnosti KLM z Edinburghu do Amsterodamu. Cestující James Gray chtěl jít ve výšce 10 kilometrů na toaletu, ale místo toho se octl před dveřmi letadla a sáhl na kliku.

Posádka okamžitě zareagovala a nařídila mu, ať se usadí s tím, že po přistání bude zatčen. Tak se i stalo a Gray byl z letadla odveden v želízkách. Policie ho pustila až druhý den ráno s pokutou 600 eur (něco přes 16 tisíc korun).

Podle Skota se jednalo o hloupou chybu, na kterou posádka reagovala přehnaně.

„Snažil jsem se jim vysvětlit, že to byla jen chyba, že to je nedorozumění. Ale přišla policie a zatkla mě. Nebyli moc přátelští,“ citoval ho The Daily Telegraph.

Když pak chtěl odletět domů, zjistil, že u aerolinek KLM má pětiletý zákaz létání. Musel si tak vybrat jiného přepravce a na cestu zpět si ještě půjčit od kamaráda.

Letecká společnost incident blíže nekomentovala, pouze uvedla, že na jednom z jejích letů došlo k nevhodnému chování pasažéra.

Reklama

Výběr článků

Načítám