Hlavní obsah

Před týdnem ho odváděli v želízkách, dnes je celebritou

Novinky, vps

Čtrnáctiletý Ahmed Mohamed, kterého minulý týden zatkli v jeho škole v Texasu poté, co tam přinesl vlastnoručně vyrobené hodiny, se stal v USA jednou z nejvýraznějších osobností. Firmy mu posílají pozvánky a dárky a školy ho zavalují nabídkami na studium. Z té, kde ho zatkli, totiž odešel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtrnáctiletý Ahmed Mohamed se stal celebritouVideo: Reuters

 
Článek

Muslimský chlapec se chtěl hodinami pochlubit jedné z učitelek, ta je však mylně považovala za bombu a nahlásila ho. Následně byl zatčen a odveden v želízkách. Později ho sice propustili a z ničeho neobžalovali, ale i tak byl ze školy vyloučen na tři dny. [celá zpráva]

Chlapci se ale dostalo obrovského zastání u veřejnosti. Prezident USA Barrack Obama ho pozval do Bílého domu a Mark Zuckerberg zase do Facebooku.

O něco dál zašel o víkendu Microsoft, který Ahmedovi dal několik dárků, mezi nimiž byl například tablet, 3D tiskárna nebo různý software. Ze společnosti Reddit a Twitter mu podle webu Tech Insider přišla nabídka stáže a Google ho minulý víkend pozval na technologický veletrh, kde se stal středem pozornosti, uvedla agentura Reuters.

Mezitím ze svého vlastního rozhodnutí skončil na MacArthurově střední škole, kde ho zatkli. Svému otci řekl, že už tam nechce studovat, a ten ho ze školy odhlásil. Podobný krok učinil i u svých zbylých dětí, které studovaly na školách v texaském Irvingu, napsal web BBC News.

Chlapci nabídla studium celá řada jiných škol, jeho otec však řekl, že mu chce dát menší pauzu, aby si mohl dobře rozmyslet, jak se rozhodne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám