Hlavní obsah

Pokusil se o téměř nemožný trik. A málem zemřel

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistr úniků Antony Britton se v neděli jako třetí člověk za posledních 100 let nechal spoutat a zaživa pohřbít, aby se následně pokusil uniknout. Po devíti minutách ho však musel vytáhnout ven jeho tým, protože Britton to sám nezvládl. Byl v bezvědomí a podle svých slov má štěstí, že je naživu.

Foto: Antony Britton, Twitter

Antony Britton v hrobě, ve kterém se nechal zasypat

Článek

Britský odvážlivec se nechal zasypat v hrobě hlubokém šest stop (1,8 metru). Nepomohl mu však ani intenzívní trénink. Málem se udusil a zlomil si jedno žebro.

„Skoro jsem zemřel. Byl jsem vteřiny od smrti. Bylo to děsivé, cítil jsem, jak se na mě tlačí hlína okolo. I když jsem našel vzduchovou kapsu, tak když jsem vydechl, hlína mě drtila ještě víc. Cítil jsem, jak ztrácím vědomí, a nemohl jsem s tím nic dělat,“ citoval Brittona The Daily Telegraph.

Britton je rád, že přežil, ale zároveň ho obrovsky zklamalo, že se nacházel jen nějakých 60 centimetrů od povrchu. Zachránila ho rychlá reakce jeho týmu.

„Všichni byli ve střehu, tým byl dobře vycvičený. Celkem dobře věděli, kde přesně se budu nacházet,“ dodal Brit, který únik provedl na akci Escape for Life. Té se zúčastnili i další kouzelníci a také hudebníci a cirkus. Cílem byla pomoc s výběrem peněz na charitu.

Před Brittonem se o trik pokusili pouze slavný Harry Houdini v roce 1915 a poté kouzelník Alan Alan v roce 1949. Také oni neuspěli.

Reklama

Výběr článků

Načítám