Hlavní obsah

Beran se celý život schovával v buši, vynesl rekordních 42 kilogramů vlny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dost možná poprvé v životě se ve čtvrtek dostal pod střihačské nůžky přerostlý beran, který se celý život schovával v australské buši. Aby bylo možné zbavit ho jeho mohutného kožichu, bylo nutné berana plemene merino uspat. Nakonec vynesl rekordních 42 kilogramů vlny, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejchlupatější beran na světě měl na sobě přes 40 kilogramů vlnyVideo: Reuters

 
Článek

Množství vlny, jaké z berana, který dostal jméno Chris, střihači získali, značně zahanbuje dosavadního rekordmana, zatoulaného berana jménem Shrek, který se stříhání vyhýbal šest let a pod nůžkami z něj opadalo 27 kilogramů vlny.

Chrise zahlédli v buši u australské Canberry lidé, kteří se obávali, že s takovým nákladem vlny nepřežije nadcházející léto. Proto ho zvířecí záchranáři odchytili a přepravili do Canberry k ostříhání. To bylo nutné provést pod anestezií, protože Chrise přítomnost lidí značně stresovala, a krom toho by mu odstraňování tak mohutného kožichu mohlo způsobit bolest.

Foto: Handout, Reuters

Před stříháním museli berana uspat, bál se totiž lidí

Až veterináři potvrdí, že je beran v pořádku, najdou mu záchranáři nový domov.

Australské ovce plemene merino se chovají kvůli světoznámé vlně. Pravidelně se každý rok stříhají a průměrná ovce vynese pět kilogramů vlny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám