Hlavní obsah

Časová kapsle ukrývala tekutý poklad

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časovou kapsli starou 121 let našli ve Skotsku dělníci během stavebních prací. Kovový box obsahoval třeba noviny ze září roku 1894 nebo papírový svitek, největším tahákem je ale láhev se zlatavým obsahem, u něhož se předpokládá, že jde o whisky.

Foto: Highland Folk Museum

Lahev whisky nalezená ve 121 let staré časové kapsli

Článek

Box velký zhruba jako krabice od bot objevili pracovníci stavební firmy při opravě mostu nedaleko obce Kingussie. Nález předali muzeu v nedalekém Newtonmoru.

„Je to fascinující, když si uvědomíte, že ty věci ležely v tom mostu 121 let. Změny, které se od té doby odehrály, jsou výjimečné. Když se zamyslíte nad tím, že v době umístění té kapsle po tom mostě jezdili koně, tak vám dojde, kolik času uplynulo,“ citoval web stanice BBC Roberta Ogga ze stavební firmy, která na mostě pracuje.

Zatím se neví, co stane s lahví whisky, na které se zub času podepsal jen z vnějšku. Pokud by ji ale muzeum chtělo vydražit, dá se předpokládat, že se prodá za velmi slušnou částku, jak dokazují podobné případy z minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám