Hlavní obsah

Slabší z dvojčat pandy narozených ve washingtonské zoo uhynulo

Ve washingtonské zoologické zahradě uhynulo jedno z pandích dvojčat, která přišla na svět v sobotu. O jeho osud se ošetřovatelé obávali, protože samice Mei Xiang svou pozornost zaměřila na většího a silnějšího potomka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmnáctiletá samice Mei Xiang porodila pandí dvojčataVideo: Reuters

 
Článek

Mei Xiang už dříve porodila dvě živá mláďata, samečka Tai Shan v roce 2005 a samičku Bao Bao v roce 2013. Tehdy porodila i další mládě, rovněž samičku, ale dvojče přišlo na svět už mrtvé.

Samice byla tentokrát oplodněna uměle směsí spermií dvou samců pandy velké, čínského samečka Chuej-chuej a Tian Tiana z washingtonské zoo. Zatím se neví, kdo z nich je otcem. Je rovněž možné, že každé mládě má jiného otce.

Panda velká patří mezi nejohroženější živočišné druhy. Jejím přirozeným domovem je několik horských hřebenů v centrální Číně. V současnosti jich podle dostupných informací ve volné přírodě žije kolem 1600, dalších asi 300 jich je v zajetí, převážně v Číně. Pro pandy je typická velmi slabá porodnost.

Reklama

Související články

Sedmnáctiletá panda porodila dvojčata

Ve washingtonské zoo se v sobotu narodila pandí dvojčata. Sedmnáctiletá samice Mei Xiang je po umělém oplodnění přivedla na svět během několika hodin. Pohlaví...

Výběr článků

Načítám