Hlavní obsah

Ruská policie vyšetřuje soutěž záhrobních selfie

Do problémů se v Rusku dostal Alfred Poljakov ze Syktyvkaru na severu země, který na ruské sociální síti VKontakte uspořádal soutěž záhrobních selfie. Podle webu The Moscow Times slíbil odměnu až 5000 rublů, tedy asi 1800 korun, tomu, kdo pošle nejlepší selfie s nebožtíkem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pravidlech soutěže podle agentury Interfax stojí, že živá polovina selfie by se k mrtvému měla chovat ohleduplně. Neškodilo by prý ale, kdyby fotografující projevil i radost, že nebožtík odešel do lepšího světa. Účastníci se také měli smát, protože nebožtík „odešel na lepší místo“.

Komunitu s názvem „Selfie se zemřelými” již cenzoři zablokovali a případ vyšetřuje policie. Podle AFP měla zhruba 500 členů. Do centra pozornosti se dostala poté, co bylo jejími administrátory oznámeno, že cena 5000 rublů bude udělena selfie s 13letou dívkou, která zemřela při autonehodě. Rodina dívky se poté obrátila na policii.

Dotyčný Poljakov je podle některých zdrojů pracovníkem pohřební služby, pro AFP, která se s ním dokázala spojit, ale uvedl, že je univerzitním profesorem z Doněcku. Skupinu prý založil kvůli tomu, aby změnil přístup k smrti.

Anketa

Připadá vám jako dobrý vtip fotit se s mrtvými lidmi?
Ano
7,9 %
Ne
92,1 %
Celkem hlasovalo 2880 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám