Hlavní obsah

V pražské zoo křtili vzácné sovy indické

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý v pražské zoologické zahradě v Troji se pokřtila dvě mláďata vzácné sovy indické. V rámci českých a slovenských zoologických zahrad se je podařilo rozmnožit poprvé, přičemž pražská zoo se stala čtvrtým chovatelským zařízením v Evropě, kde se podařilo sovy odchovat.

Sovy indické v pražské zooVideo: Novinky

 
Článek

Sovičky, které se vylíhly 18. a 20. května, přišel se svou manželkou pokřtít Venkatachalam Murugan, Chargé d´Affaires Indického velvyslanectví v Praze. Vybral jim jména Jamini a Yamini, což znamená „královna noci“.

Mláďata se vylíhla rodičům, které zoo získala z italského chovného centra v roce 2012. Samice nesnesla vejce do hnízdní budky, ale nestandardně na písčitou podlahu ubikace. Chovatelé jí pak nabídli kompromis v podobě velkého dutého špalku s otevřeným stropem, který samice přijala a kde se poté mláďata vylíhla.

Kromě pražské zoo se letos podařilo odchovat sovy indické v zoo v Berlíně. Předtím je v Evropě odchovaly pouze specializované ptačí parky Walsrode a Niendorf.

Reklama

Výběr článků

Načítám