Hlavní obsah

Stovky žen se sešly na hromadném kojení

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu zahájily matky ve filipínské Manile Světový týden kojení, který potrvá až do příštího pátku. Na odstartování sedmidenního svátku všech kojících matek se ve filipínské metropoli sešlo okolo 300 žen. Jak jinak než s ratolestmi v náručí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zahájení Světového týdne kojení v ManileVideo: Reuters

 
Článek

Světový týden kojení nejen sdružuje kojící matky, má také za cíl šířit informace o tom, čím vším je tento přirozený způsob stravy dětem prospěšný a jak správně s kojením začít. Organizátoři připomínají, že kojení v prvním půlroce života je pro zdraví dítěte a jeho imunitu velmi důležité. Zajišťuje mu přísun vitamínů a dalších živin.

Letošním tématem Světového týdne kojení je, jak zvládnout zaměstnání a péči o dítě tak, aby obojí společně fungovalo. I v Manile se tedy na akci objevila řada žen, které pracují na plný úvazek a zvládají přitom kojit.

Podle filipínských statistik z roku 2011 je 92 procent tamních dětí kojeno v délce mezi šesti až 35 měsíci. Z toho 27 procent z nich je v tomto období plně kojeno. Do průzkumu bylo zapojeno 53 000 domácností.

Zkušené matky vidí hned více výhod. „Vzhledem k tomu, že mám dvojčata, ušetřím spoustu peněz, protože nemusím kupovat příkrmy. A navíc vím, že je pro ně velmi zdravé pít mateřské mléko,“ citovala jednu z účastnic manilské akce agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám