Hlavní obsah

Psí kamarádky chtěli utratit, zachránila je dojemná fotka

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár hodin od smrti utracením byla minulý týden dvojice fenek Kala a Keira z útulku v americké Georgii. Zachránila je však fotka, kde Kala objímala svou kamarádku. Po jejím zveřejnění se totiž velmi rychle našel pečovatel, který si obě vzal k sobě.

Foto: Facebook Angels Among Us Pet Rescue

Fotka, která zachránila Kalu a Keiru

Článek

Vzhledem k neustálému přísunu opuštěných zvířat nemají útulky potřebné kapacity, a musejí tak přistupovat k utracení zvířat, která čekají na adopci příliš dlouho.

Ještě než Kalu a Keiru potkal stejný osud, zveřejnila charitativní organizace Angels Among Us Pet Rescue na Facebooku jejich fotku. Vypadaly na ní, jako by věděly, co je čeká. U snímku byl navíc komentář napsaný společností z perspektivy Kaly.

„Keira ví, co se stane. Můžete to vidět v jejích očích. Tváří se statečně, ale cítím, jak rychle bije její srdce. Navzájem jsme se tu utěšovaly. Dala mi naději, když jsem žádnou neměla. Teď je konec. Ledaže...,“ stálo ve zprávě.

Dojemný příspěvek zabral, lidé ho totiž hojně sdíleli a už za dvě hodiny po jeho zveřejnění se našel dobrovolník, který si fenky vzal domů. Unikly tak smrti a na adopci teď čekají v komfortním prostředí.

Organizace Angels Among Us Pet Rescue poděkovala za sdílení příspěvku a nabídky na dary a zároveň se zastala útulku.

„Je tak jednoduché říct, proč něco neudělá ten útulek, ale vždyť se na nás obrátil s prosbou o pomoc. V ideálním světě by měly být útulky prázdné, protože každé zvíře by mělo být milované a mít domov. Oceňujeme, že nám ten útulek poslal fotku a dovolil nám tak, abychom ji mohli sdílet. Když spolupracujeme, můžeme dosáhnout úžasných výsledků,“ dodala společnost ve vyjádření na svém facebookovém profilu.

Reklama

Výběr článků

Načítám