Hlavní obsah

Starosta španělského městečka nařídil každodenní povinnou siestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta španělského městečka nedaleko Valencie vydal vyhlášku, v níž všem obyvatelům nařídil každodenní povinnou siestu. Lidé tak musejí mezi druhou a pátou hodinou odpolední odpočívat a nesmějí ostatní rušit ani hlasitou hudbou nebo nahlas puštěnou televizí, napsal britský deník The Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Městečko Ador s 1500 obyvateli je prý známé tím, že zvyk jihoevropských zemí, kde lidé během letních měsíců v době největšího horka nepracují, až nábožně dodržuje.

Nyní může starosta Joan Faus Vitória případné narušitele pořádků strašit i vyhláškou. Ta mimo jiné stanoví, že během tří odpoledních hodin si nesmějí děti hrát venku, ztlumit se musí i veškerá reprodukovaná hudba. Už půl hodiny předem upozorňuje na začátek siesty místní policista megafonem.

„Myslím, že je to skvělý nápad, protože se můžete najíst a pak si jít hned lehnout. Je to mnohem klidnější siesta,“ pochválil pro tamní list Levante vyhlášku jeden z místních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám