Hlavní obsah

Chytré bikiny zabrání spálení na slunci

Právo, vpl

První chytré plavky, které varují před přílišnou dávkou slunečních paprsků, představila francouzská firma Spanali Design. Bikiny skrývají vodotěsný UV senzor, který zaznamenává a analyzuje teplotu a intenzitu slunečního záření, napsal týdeník Focus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Senzor je spojen s aplikací v chytrém telefonu, do níž nositelka zanese typ své pleti. Pokud slunce opaluje příliš silně, ohlásí aplikace varování: je čas přesunout se do stínu, nebo obnovit vrstvu krému.

Australská topmodelka Elle Macphersonová, která odpočívala na řeckém ostrově Mykonos, si chytré bikiny nemůže vynachválit: „Jsem líná a bezstarostná, Plavky, které mi nedovolí připéci se na sluníčku – to je přece super!“ Plavky jsou k mání od 150 eur (4068 korun) a jako alternativu firma nabízí stejně vybavenou osušku za sto eur (2712 korun).

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Inteligentní bikiny chrání před spálením, čímž snižují riziko vzniku rakoviny kůže. Až 2100 lidí ročně onemocní v ČR melanomem, který se řadí mezi nejagresivnější nádory. Podle zprávy Světové zdravotnické organizace v celosvětovém měřítku 148 tisíc lidí ročně umírá na melanom a 12 tisíc na další druhy rakoviny kůže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám