Hlavní obsah

Vzácného tygra pustili zpět do přírody, moc se mu ale nechtělo

Novinky, zkr

Organizace podporující ochranu divoké přírody World Wildlife Fund (WWF) vypustila zpět do přírody vzácného tygra ussurijského, informovala agentura Reuters. Podle videozáznamu to ale vypadá, že se šelmě do divočiny moc nechtělo. Po otevření přepravního boxu tygr dlouho váhal, než vylezl ven.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Tygr se do divočiny moc nehrnul

Článek

Tygří samec byl chycen v listopadu loňského roku. Poté, co byl označen za konfliktního, se pracovníci WWF rozhodli, že ho vypustí zpátky do divoké přírody. Koncem května ho proto odvezli do hornaté oblasti na ruském Dálném východě.

Když se však otevřela jeho přepravní klec, zvíře v ní dál setrvávalo. Až po chvilce se rozhodlo vydat se do své domoviny. Tygr dostal na krk radiový obojek, pomocí kterého budou odborníci sledovat jeho pohyb a stravovací návyky do doby, než se v místě zabydlí. Pak ho budou monitorovat ještě sledováním jeho stop a za pomoci fotopastí.

Oblast, kde byl vypuštěn, je prý dobrým zdrojem kořisti a zároveň se tam pohybuje i samice tygra ussurijského. Odborníci proto doufají, že se tento chráněný druh o něco rozroste.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám