Hlavní obsah

Hrozen vína vydražili za 200 tisíc korun

– Tokio

Hrozen růžového vína s 26 kuličkami se v Japonsku vydražil za milión jenů (více než 202 000 korun). Hrozny odrůdy Ruby Roman se letos dražily poprvé a kupci ve městě Kanazawa, 300 kilometrů severozápadně od Tokia, tradičně vyšroubovali ceny do závratných výšin - překonali i loňský rekord 550 000 jenů za první zralý hrozen vína, napsala ve čtvrtek agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

I hroznové víno se dá prodat za velké peníze.

Článek

Každá kulička výběrového vína váží alespoň 20 gramů a je velká zhruba jako pingpongový míček, uvedl místní zemědělský úřad. Kupcem se stal Masujaki Hirai, hlavní šéfkuchař hotelu Nikko ve městě Kanazawa, který novinářům sdělil, že dostal přísný pokyn koupit letošní první zralý hrozen - a to za jakoukoli cenu.

Podle jeho slov šlo především o to propagovat město Kanazawa, které se dočkalo nového spojení železniční tratí pro rychlovlaky šinkanzen.

Ovoce je v Japonsku tradičně drahé i v běžných obchodech, ale ceny za první ovoce sezóny - jehož koupě je často záležitostí prestiže a postavení - šplhají až do nebe. Letos se například dva melouny z ostrova Hokkaidó prodaly za 1,5 miliónu jenů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám