Hlavní obsah

Muž se vznesl na héliových balóncích, shora se díval na letadlo

Novinky, vps

Bláznivý kousek provedl v neděli jeden mladý Kanaďan z Calgary. K zahradní židli připoutal více než 100 héliových balónů a nechal se vynést do vzduchu. Pak skočil dolů padákem. Policie pro jeho čin, který sloužil jako reklama pro jednu firmu, neměla pochopení a zadržela ho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kanaďan se vznesl na více než 100 balónechVideo: Reuters

 
Článek

„Nemůžu přesně říct, do jaké výšky jsem se dostal. Díval jsem se shora na Boeing 747, to byl zvláštní zážitek,“ vyprávěl 26letý Dan Boria pro Calgary Sun.

Celá akce sloužila jako propagace společnosti na čisticí produkty. Boria koupil za nějakých 20 kanadských dolarů (necelých 400 Kč) zahradní židli v místním obchodě, balóny  objednal na internetu. Ty ho společně s héliem vyšly prý na 13 300 dolarů, tedy něco přes 250 tisíc korun.

„Prvních několik tisíc stop bylo strašidelných. Nevěděl jsem, jestli to vydrží,“ uvedl Kanaďan, který chtěl přeletět nad místním rodeo festivalem, který každoročně přiláká obrovské množství návštěvníků.

To mu ale nevyšlo, pro něj nepříznivý vítr ho odfoukl pryč a mladík přistál padákem asi dva kilometry od původně plánovaného místa seskoku. Navíc už na něj čekala policie, která ho zadržela. Následně byl obviněn z ohrožení života a hrozí mu i další obvinění.

„Ta židle musela někde přistát a je možné, že by to bylo na člověku, vozidlu nebo domu a mohlo by to způsobit škody. Ten plán nebyl dobře promyšlený,“ řekl inspektor Kyle Grant.

Boria byl v pondělí propuštěn na kauci, o jeho dalším osudu se bude rozhodovat příští týden před soudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám