Hlavní obsah

Soudkyně jedinou otázkou zlomila zločince

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvláštní setkání měli minulé úterý dva bývalí spolužáci ze základní školy v Miami. Potkali se totiž u soudu, kde jeden z nich stál v roli obžalovaného, který čekal na kauci. Druhým spolužákem byla soudkyně rozhodující o výši kauce. A setkání to bylo velmi emotivní.

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalí spolužáci na sebe narazili u souduVideo: Miami-Dade County Court

 
Článek

Rutinní jednání, jakých soudkyně Mindy Glazerová absolvovala celou řadu, pro ni tentokrát znamenalo něco víc. V zadrženém totiž poznala svého bývalého spolužáka Arthura Bootha.

„Pane Boothe, mám na vás otázku. Nechodil jste na základní školu Nautilus?“ zeptala se ho soudkyně.

Muž, který čelí hned několika obžalobám zahrnujícím třeba vloupání nebo krádež, si na ni okamžitě vzpomněl a během chvilky se pod tíhou situace rozplakal.

„Tohle bylo nejhodnější dítě na základní škole. Hrávali jsme spolu fotbal. Podívejte se, co se stalo. Je mi to líto,“ vzpomínala soudkyně.

Kariéra zločince

Aby situaci trochu odlehčila a ulevila Boothovi, který jako by se nemohl vzpamatovat, zavtipkovala, jak staří dnes jsou. Pak ještě dodala, že doufá, že se z toho Booth dostane a popřála mu hodně štěstí.

Ačkoliv bylo setkání dojemné, soudkyně stále myslela na výkon spravedlnosti a stanovila kauci ve výši 43 tisíc dolarů (něco přes milión korun), jak uvedl web stanice WSVN.

„Vyvolalo to ve mě vzpomínky na to, jak byl chytrý. Byl vzdělaný, sportoval, uměl cizí jazyky,“ uvedla později pro stanici Local 10 Boothova sestřenice Melissa Millerová, podle které měl její příbuzný velký potenciál něčeho v životě dosáhnout. Místo nástupu na vysokou školu se však vydal na dráhu kriminálníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám