Hlavní obsah

Švýcarská velvyslankyně vyhlásila válku venezuelským golfistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarská velvyslankyně ve Venezuele zřejmě ztratila trpělivost se sbíráním míčků, které do zahrady její rezidence dopadají z nedalekého golfového hřiště. Všechny hráče totiž varovala, že míčky dopadající do rezidence mohou představovat porušení Vídeňské úmluvy o diplomatických stycích, informoval list The Times.

Foto: Jorge Dan Lopez, Reuters

Výzva golfistům na plotě švýcarského velvyslanectví

Článek

Velvyslankyně Sabine Ulmannová na plot rezidence vyvěsila výrazný nápis, na němž varuje, že pokud golfový míček zraní nebo zabije někoho na velvyslanectví, bude to mít diplomatické následky.

Rezidence ve venezuelském hlavním městě Caracasu leží v blízkosti hřiště s 18 jamkami. A velvyslankyně se na transparentu snaží vysvětlit, že prostor za plotem je pokládán za švýcarské území.

„Odpalování míčků do této rezidence představuje ohrožení kohokoli, kdo se nachází na švýcarském území. Půjde o porušení Vídeňské úmluvy, pokud golfový míček někoho zraní nebo zabije na švýcarské půdě.“

Soukromý golfový klub v Caracasu patří mezi nejelitnější místa ve Venezuele a svého času se stal terčem kritiky nyní již zesnulého levicového prezidenta Huga Cháveze, který golf označil za „buržoazní sport“.

Venezuelská federace golfu v prohlášení uvedla, že ji postup velvyslankyně šokoval.

„Neobáváme se, že by šlo o napadení švýcarského území, pokud by nám míček spadl do rezidence,“ uvádí federace v prohlášení, podle něhož velvyslankyně poněkud přestřelila.

Reklama

Výběr článků

Načítám