Hlavní obsah

Odstartoval závod luxusních aut Diamond Race, řidič maserati dostal pokutu 17 700 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

V Brně ve čtvrtek odstartoval závod luxusních aut Diamond Race 2015, jehož se účastní posádky 32 vozidel. Před sebou mají 750 kilometrů dlouhou cestu přes celé Slovensko. V Košicích pak odbočí na jih a skončí v Budapešti. Mezi vozidly nejsou jen luxusní auta značek Lamborghini, Ferrari nebo Ashton Martin, ale i Volkswagen Brouk.

Foto: Václav Šálek, ČTK

V Brně odstartoval závod luxusních vozů Diamond Race 2015.

Článek

Jeden z českých účastníků závodu ve voze Maserati dostal ještě večer od slovenské policie pokutu v přepočtu 17 700 korun za rychlou jízdu. Na dálnici mu naměřili rychlost 197 km/h. Na Slovensku je stejně jako v ČR povolena rychlost 130 km/h.

Podle mluvčího slovenského policejního prezidia Michala Slivky se účastníci snaží co nejrychleji dostat do Štrbského plesa ve Vysokých Tatrách.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Většina majitelů luxusních aut byla před startem skoupá na slova. Při neoficiálních diskusích se ale shodují v tom, že péče o jejich auta je náročná. U některých značek schází v Česku autorizované servisy, které jsou v zahraničí. Opravy jsou poměrně drahé.

Foto: Václav Šálek, ČTK

V Brně odstartoval závod luxusních vozů Diamond Race 2015

Stav silnic v Česku je podle těchto řidičů špatný, takže pokud se chtějí projet tak, aby si užili jízdu, je nutné vyjet do Německa nebo Rakouska. Z garáží proto vyjíždějí tato nablýskaná auta, jejichž cena jde do miliónů korun, pouze ojediněle.

Loni Diamond Race startoval také v Brně. Jeho 25 posádek projelo Polskem, Běloruskem, Pobaltím a závod skončil v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám