Hlavní obsah

Zemřel slavný kulturista, kterého zničily steroidy

Wellington

Doufal, že ho zachrání transplantace srdce, nebo léčba kmenovými buňkami. Toho se však už nedočkal. Ve svých třiceti osmi letech zemřel známý kulturista z Nového Zélandu Justin Rys, oznámila jeho přítelkyně Amelia Keen.

BEZ KOMENTÁŘE:Zemřel slavný kulturista, kterého zničily steroidy

 
Článek

Zatím se ještě neví, co přesně může za úmrtí mistra Nového Zélandu v kulturistice, ale s velkou pravděpodobností bude mít podíl na jeho skonu dlouhodobé užívání steroidů.

Jak sám uvedl, lékaři měli dlouho problémy přesně určit diagnózu jeho zdravotních problémů. Několik dní před svou smrtí zveřejnil Rys na sociální síti informace o možné transplantaci srdce a léčbě pomocí kmenových buněk a také se zmínil o tom, že chce vyhledat pomoc v zahraničí.

Wellingtonský obr o sobě sám několikrát prohlásil, že trpí takzvanou „bigorexií“, což je porucha vnímání vlastního těla, kdy postižená osoba často nereálně usiluje dosáhnout nadměrné fyzické zdatnosti.

Poslední rok Rys často navštěvoval kvůli svým problémům nemocnici, kde mu byla i nabídnuta paliativní péče. Tu ale odmítl se slovy: „Raději umřu v posilovně v místě, které miluji než vleže na gauči při nicnedělání“.

Až do poslední chvíle se snažil mladé lidi varovat před užíváním steroidů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám