Hlavní obsah

Alternativní tresty po americku: žena musí ujít 48 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soudce z amerického státu Ohio se rozhodl pro netradiční formu potrestání ženy, která za jízdu v taxíku odmítla řidiči zaplatit. Nařídil jí, aby uhradila taxu v plné výši a k tomu jí vyměřil buď 30 dní ve vězení, nebo pěší túru na třicet mil, tedy 48 kilometrů. Přesně tolik totiž urazila taxíkem, kterému nechtěla službu zaplatit. Američanka si vybrala druhou možnost.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obžalovaná 18letá Victoria Bascomová si zavolala taxíka na cestu z Clevelandu do Painesville. Po noční pijatyce s přáteli se chtěla rychle dostat do postele.

„Obviněná soudci tvrdila, že vystoupila z taxíku s jinou ženou před svým domem. Zaplatit měli další dva pasažéři, kteří pokračovali v jízdě. Jenže když odmítli taxu uhradit, vrátil se řidič k domu, kde vysadil ji. Krátce nato přijela i policie, kterou si raději zavolal,“ napsal deník The Independent.

Soudce ženu minulý čtvrtek uznal vinnou z nezaplacení a nabídl jí buď třicet dní ve vězení, nebo pěší túru třicet mil, které musí pod dohledem urazit za osmačtyřicet hodin. Bascomová si zvolila túru. K tomu má čtyři měsíce podmínky a odškodné sto dolarů taxi službě, které nezaplatila.

Podobnými tresty je pověstný

Soudce Michael Cicconetti, který ženě nabídl netradiční trest, neudělal něco podobného zdaleka poprvé. Ve stejný den, kdy soudil Bascomovou, nabídl ženě, která stříkla někomu v restauraci pepřový sprej do obličeje, 30 dní ve vězení nebo to samé čím se provinila – tedy dávku spreje do jejího obličeje, uvedl web stanice WKYC.

Žena si vybrala alternativní možnost, když ale došlo na trest, ukázalo se, že v nádobě byla jen voda, nikoliv sprej.

„Neudělal bych nic nelegálního. Že tu může být nějaká odezva od veřejnosti? Nestarám se o to. Udělám cokoliv, co zabrání té osobě, aby se znovu objevila před soudem,“ uvedl pro WKYC soudce, který své neobvyklé tresty považuje za účinnější než pobyt ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám