Hlavní obsah

U nás je to běžné, hájili se Češi přistižení při sexu u jezera na Novém Zélandu

Kuriózní případ dvojice českých turistů řešila policie z novozélandského Queenstownu. Na tamním nábřeží přistihla pár v „kompromitující pozici“, uvedl v pondělí novozélandský web The Southland Times. Podle policistů se dotyční hájili tím, že si mysleli, že to není nic špatného, protože v Česku takové věci na veřejnosti dělat mohou.

Foto: Profimedia.cz

Český pár policie přistihla na nábřeží u jezera Wakatipu před hotelem Eichardt’s Private Hotel (na snímku) v Queenstownu.

Článek

V erotické pozici policie pár přistihla v noci na pondělí zhruba ve 3.15 místního času na nábřeží u jezera Wakatipu před hotelem Eichardt’s Private Hotel, který patří k nejdražším v Queenstownu.

Projíždějící policejní hlídku na dvojici upozornili kolemjdoucí. Podle seržantky Kate Pirovanové byli přesvědčeni, že je vše v pořádku, protože na veřejnosti dělali „něco, o čem si mysleli, že ve své vlasti dělat mohou“.

Že by šlo v Česku o běžné praktiky na veřejnosti, ale pro The Southland Times popřel honorární konzul ČR v Aucklandu Gregory Shanahan: „Když se vydáte do Prahy, nenajdete tam lidi, kteří by kdekoli souložili.“

Podle Pirovanové bylo jednání českého páru „příliš erotické, aby mohlo být předváděno na veřejnosti“.

Policie dvojici předvedla na stanici a napomenula oba české občany, že se chovali pohoršlivě. Podle Pirovanové chybělo jen málo a byli obviněni z „naprosto nepřijatelného“ chování.

Incident je podle seržantky připomínkou všem cizincům, aby dodržovali novozélandské zákony. Jestli dvojice dostala za své chování nějakou pokutu, web The Southland Times nezmiňuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám