Hlavní obsah

Pražská náplavka se proměnila v zónu adrenalinových vodních sportů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Milovníci lodí a vodních sportů si přijdou na své právě v těchto dnech, protože ve čtvrtek odstartoval již sedmý ročník populární výstavy Lodě na vodě. Přehlídka lodí, vodních strojů, exhibiční vystoupení a bohatý doprovodný program, to všechno čeká návštěvníky na pražské náplavce.

Pražská náplavka se proměnila v adrenalinovou zónu vodních sportů Video: Novinky

 
Článek

Pražská náplavka je v těchto dnech ještě vyhledávanějším místem než obvykle, protože zde vypukla výstava Lodě na vodě. Několikadenní výstava se nachází na Rašínově a Hořejším nábřeží a také na Smíchovské pláži. Vystavovatelé z různých zemí světa i z České republiky budou vystavovat lodě jak na výstavní ploše, tak i na hladině Vltavy. I letos je výstava rozšířena o sekci Dovolená v přírodě a Ochrana přírody.

Na výstavě jednoznačně dominují dva nové adrenalinové vodní sporty - flyboarding a hoverboarding. Jedná se o extrémní sporty, které člověku umožní se vznášet či skákat nad hladinou vody. Pro flyboarding je specifický systém vodních trysek, které se připevní na nohy. U hoverboardingu se jedná o prkno.

„Je to úplná novinka. K vodnímu skútru se dá připojit jak flyboard tak hoverboard. Hoverboard jezdí trošku rychleji. K tomuto sportu je klíčové mít vodní skútr, ten vhání do hadice tlak vody, který je vypuštěný přímo pod prknem. S prknem se buď poté vznášíte anebo s ním manévrujete doprava či doleva. Ten prvek toho letu je prostě úžasný pocit,“ popisuje tento nový sport vystavovatel flyboardů a hoverboardů Vladimír Červený.

„Při hoverboardu se jedná se o propojení snowboardové jízdy s vodním sportem, je to ideální letní alternativa. Drží se primárně váha na zadní noze. Když potřebujete dostat prkno dolů, tak přenesete váhu na přední část, což zvládne prakticky kdokoliv,“ prozrazuje svoji techniku jezdkyně Magdalena Šafránková.

Návštěvníkům jsou na výstavě představeny i další aktuální trendy ve vodních sportech, potápění, outdooru, cyklistice, rybářství, kempování, turistice či pobytu v přírodě. Kromě toho se zde také prezentují půjčovny lodí nebo cestovní kanceláře.

Lodě na vodě si návštěvníci mohou užít až do neděle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám