Hlavní obsah

Dívka tvoří na kůži dechberoucí iluze

Novinky, fis

Velmi působivé efekty vytváří pomocí barev Hikaru Čuo, Číňanka žijící v Tokiu. Talentovaná umělkyně v disciplíně zvané body painting (malování na tělo) umí diváka pořádně zmást. Nepotřebuje k tomu víc než barvy a štětec.

Asijská umělkyně proměňuje lidi k nepoznáníVideo: Novinky s využitím Profimedia.cz

 
Článek

Teprve dvaadvacetiletá Hikaru Čuo dokáže z lidí udělat roboty se spirálovitým krkem, nestvůry se dvěma páry očí a dokonce zvládá do lidského těla „vmontovat“ ovoce. Nepoužívá k tomu žádné moderní technologie, její malby prostě mají 3D efekt, a tak dokonale klamou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Malby čínské umělkyně vypadají jako živéVideo: hikarucho.com, Reuters

Na věrohodnost svých výtvorů přišla vlastně náhodou. Doma nenašla nic, na co by se dalo malovat, tak využila vlastní ruku. Oko, které na ni namalovala, vypadalo nečekaně reálně. Vyfotila ho a ukázala známým. Ti byli ohromení, a tak se dívka malování na kůži začala věnovat aktivně.

Oko na ruce? Ve světě Hikaru Čuo je všechno možné

Iluze a efekty Čuo nevytváří jen pro zábavu nebo šokování ostatních. Na jedné z dobročinných a osvětových kampaní pomáhala například organizaci Amnesty International bojující za lidská práva. Sama umělkyně nemá ráda povrchnost, protože boj s předsudky si jako Číňanka žijící v Japonsku zažila na vlastní kůži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám