Hlavní obsah

Černý pasažér přežil let v podvozku letadla

Novinky, vps

Zhruba hodinu trvající úterní let z města Pekanbaru do Jakarty přežil v prostorách podvozku letadla 21letý Indonésan. Musel vydržet mrazivé teploty a řídký vzduch. Po přistání zkolaboval a byl převezen do nemocnice, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Černý pasažér přežil let schovaný v prostoru podvozkuVideo: Reuters

 
Článek

Podle indonéských médií Mario Stevan Ambarita přelezl na letišti 2,5 metru vysoký plot a schoval se v prostorách podvozku Boeingu 737 společnosti Garuda Indonesia. Po přistání v Jakartě byl spatřen, jak se omráčený potácí po ranveji. Zaměstnanci letiště ho rychle odvezli na ošetření k letištnímu lékaři.

„Ještě není stabilizovaný. Má modré prsty a krvácí z jednoho ucha,“ citoval v úterý mluvčího aerolinek server tribunnews.com. Podle agentury Reuters už ale strávil noc na středu v policejní cele.

Zatím není jasné, jak dokázal překonat bezpečnostní opatření na letišti v Pekanbaru. Jeho vedení totiž odmítá jakékoliv pochybení.

„Naše zabezpečení je dobré, máme tu standardní perimetr a dělali jsme kontroly. Čekáme na výsledky vyšetřování,“ řekl stanici TVOne generální ředitel letiště Slamet Samiadji.

Mluvčí aerolinek Garuda Indonesia ještě uvedl, že Ambarita prý na internetu hledal, jak se dostat do podvozku letadla. „Řekl, že chtěl vidět Jakartu, město, kde se narodil,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám