Hlavní obsah

Ženě vyoperovali z mozku osmicentimetrového parazita

Novinky, vps

Číňanka Jin Mengová léta trpěla bolestmi hlavy. Postupem času začala mít i záchvaty, a dokonce zkolabovala. V nemocnici zjistili, že má v hlavě parazita a nakonec jí ho vyoperovali. Žena má sice poškozený nervový systém, lékaři však doufají, že se uzdraví.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Devětadvacetileté ženě našli parazita v mozku poté, co byla po svém prvním kolapsu převezena do nemocnice v Čao-jangu, uvedl server MailOnline s odkazem na čínská média.

Lékaři si však s případem nevěděli rady a Číňanku poslali domů s léky proti bolesti. To však její situaci nezlepšilo a přišlo další zhroucení.

„Bál jsem se o ni, protože bolesti hlavy se zhoršovaly, stejně tak i záchvaty. Takže když znova zkolabovala, byla to poslední kapka,“ řekl ženin přítel Tchu Šan.

Mengová se tak dostala znovu do nemocnice a lékaři se i přes riziko rozhodli operovat. Z mozku jí při operaci odstranili asi osmicentimetrového parazita.

Doufají, že se zotaví

„Trpěla parazitickou infekcí nazývanou sparganóza, parazit rostl v jejím těle dlouhá léta a napadal nervový systém,“ uvedla k případu mluvčí nemocnice.

Toto onemocnění může být způsobeno pitím kontaminované vody nebo pozřením nositele infekce, což může být například had nebo žába. A právě syrové žáby prý Číňanka jako malé dítě jedla se svou babičkou. Infekce často postihuje oko nebo mozek.

„Poškození jejího nervového systému je docela velké, ale doufáme, že nebude mít trvalé následky, protože mozek má úžasnou schopnost regenerace,“ dodala mluvčí nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám