Hlavní obsah

Tanečnice u tyče si změřily své síly v mezinárodní soutěži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do Prahy se sjely tanečnice ze všech koutů světa, které se věnují moderní taneční disciplíně zvané pole dance, a to v rámci 6. ročníku mezinárodní soutěže Battle of the pole. Historicky poprvé se tato unikátní soutěž konala v České republice v pražském klubu Roxy. Na jednom pódiu se tak v poměrně novodobém tanečním stylu představila světová špička.

BEZ KOMENTÁŘE: Tanečnice u tyče si změřily své síly v mezinárodním battluVideo: Novinky

 
Článek

Tento poměrně mladý taneční styl si získává po celém světě stále větší oblibu. Jedná se o tanec u tyče, který kombinuje prvky hned několika různých tanců dohromady. A to převážně prvky baletu, akrobacie, moderní gymnastiky či volného a moderního tance.

Celou mezinárodní soutěž zaštiťovala federace Czech pole & aerial sports, která přesunula letošní ročník soutěže ze zahraničí právě do České republiky. Hlavním cílem celé akce bylo rozšířit povědomí o této nově vzniklé taneční disciplíně veřejnosti. Vůbec poprvé se tak měly možnost soutěže zúčastnit také české tanečnice, které se staly pro světovou elitu slušnými konkurentkami.

„Battle of the pole byla stejně jako loni rozdělena na semifinále a finále a měla dvě kategorie. Své síly si porovnali nejen profesionálové ve smíšené kategorii, ale i amatérky,“ popisuje průběh celé soutěže pořadatelka Olga Marešová.

První místo v kategorii profesionálů získal jediný mužský zástupce, který se do soutěže probojoval a to Dimitry Politov z Ruska. Druhou pozici ve stejné kategorii obsadila Elena Koroteevová také z Ruska. Třetí příčku si zajistila česká tanečnice a mistryně České republiky v pole sport 2015 Růženka Kunstýřová. Českým tanečnicím se dařilo i v kategorii amatérek. Druhé místo v této kategorii obsadila Zuzana Fialová.

Stejně jako v každém sportu, i v pole dance se koná Mistrovství České republiky. V pořadí již čtvrtý ročník vypukne už 24. května 2015.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám