Hlavní obsah

Na dálnici se odehrála scéna jako z akčního filmu

Novinky, vps

Australská policie zveřejnila video zachycující dva muže, kteří při snaze vyhnout se zatčení stříleli na dálnici a snažili se zastavit si další auto. Při dramatické honičce se naštěstí nikomu nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na australské dálnici se odehrála honička jako z akčního filmuVideo: Reuters

 
Článek

Dvojici zastavila minulý čtvrtek nedaleko Brisbane policie, protože ale muži jeli v kradeném autě, odjeli pryč. Jednomu z policistů při tom přejeli nohu, uvedl server stanice ABC.

Se zbraní v ruce poté odcizili ještě další tři auta. V tom posledním se dostali z Queenslandu až do sousedního státu Nový Jižní Wales, kde je zastavila policie pomocí pásu s ostny. Předtím místy jeli rychlostí až 150 kilometrů za hodinu.

Na dálnici pak začalo drama, když opustili vůz a jeden z nich začal střílet po policii. Druhý se snažil zastavit jedno z projíždějících aut, ale to ho srazilo. Při nárazu přišel o zbraň, utíkal tak dál neozbrojen. Brzy ho však dostihl a zpacifikoval jeden z policistů, o pár okamžiků později skončil v poutech i druhý pachatel.

Při střelbě nebyl nikdo z policistů ani civilistů zraněn, došlo jen k jedné srážce dvou aut. Oba muži byli obviněni z pokusu o vraždu a z přepadení za účelem odcizení vozu.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie představila nové zastavovací pásyVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám