Hlavní obsah

Kvůli sedmi sekundám přišel o stamilióny

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Pouhých sedm sekund připravilo jednoho Kanaďana o podíl na miliónovém jackpotu. Los s vítěznými čísly si totiž koupil těsně po uzávěrce. S loterijní společností se dlouhá léta soudil, ale neúspěšně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Joel Ifergan z Quebecu si 23. května 2008 koupil v obchodě dva losy soutěže Lotto Super 7 na večerní losování. Přišel těsně před devátou, prodavač mu proto říkal, že na to zbývá minuta času.

První los se vytiskl včas, druhý už ale po prodlevě systému ne. Sice na něm byla výherní čísla večerního losování, ke Kanaďanově smůle ale platil až na to další, které se konalo o týden později, uvedla agentura Reuters.

Ifergan si usmyslel, že sedmisekundové zpoždění způsobil centrální systém loterijní společnosti a začal si nárokovat výhru. Ta činila 27 miliónů kanadských dolarů (při současném kurzu 524 miliónů korun), a protože čísla trefil ještě jeden soutěžící, chtěl Ifergan polovinu sumy.

Žaloval tak loterijní společnost, u kanadských soudů ale neuspěl. Definitivního zamítnutí se dočkal ve čtvrtek od Nejvyššího soudu.

Celkem ho prý právní bitva vyšla podle serveru stanice CBC na 100 tisíc kanadských dolarů, což jsou v přepočtu necelé dva milióny korun. Nepříjemná zkušenost ho ale od světa loterií neodradila. Losy si stále kupuje, řekl totiž, že „člověk nikdy neví, kdy bude mít štěstí“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám