Hlavní obsah

Čtenářka neměla peníze, zaplatila v bohumínské knihovně knoflíkem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín

Dobrý skutek se rozhodl v minulých dnech učinit personál knihovny v Bohumíně, když jedné ze starších čtenářek chyběla jedna koruna na zaplacení kopírovacích služeb a nabídla se, že zaplatí knoflíkem. Pracovnice knihovny knoflík přijala a korunové manko pak uhradila ze svého.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Měla platit 27 korun, ale podávala mi v drobných 26 korun a knoflík k tomu, protože jí koruna chyběla. Ptala se, jestli jí to tak přijmu, protože knoflík je pro štěstí, a to je vzácnější než peníze," popisovala pondělní příhodu knihovnice Andrea Buglová s tím, že platbu přijala a knoflík vyměnila za svou korunu.

Knihovnice nyní čeká, jaké štěstí a v jaké podobě k ní přijde.

„Knoflíky místo českých korun v našich pokladnách běžně nepřijímáme, rozhodně se jimi dennodenně u nás platit nedá. Výjimku uděluji jen jednou za 50 let, což bylo právě včera," komentoval příhodu s úsměvem Karel Balcar, ředitel bohumínské městské organizace K3, pod kterou knihovna spadá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám