Hlavní obsah

Dramatická záchrana rybářů se proměnila v boj o život

– Skotsko
Novinky, zkr

Velmi krušné chvíle zažila v úterý nejen pětice rybářů, jejichž loď se začala nedaleko skotských Západních ostrovů potápět, ale i přivolaná pobřežní stráž. Během záchranné akce totiž muže, čekající na boku potápějícího se plavidla na vytažení do helikoptéry, spláchla mohutná vlna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rybáře spláchla z potápějící se lodi mohutná vlna do mořeVideo: Reuters

 
Článek

Třiadvacet metrů dlouhá irská rybářská loď Luda Naofa začala jít ke dnu zhruba 80 kilometrů od pobřeží, uvádí se na stránkách britské pobřežní stráže. Záchranářský vrtulník spustil nejdříve na palubu čerpadlo, voda ale stále stoupala. Záchranáři proto začali rybáře, kteří leželi na boku potopeného plavidla, po laně transportovat do bezpečí.

Práci však komplikovalo špatné počasí. Zatímco záchranáři vytahovali na laně prvního z rybářů, jeho kolegy smetla vlna do vody. „Moře bylo velmi rozbouřené a foukal silný vítr. Rychlá a bezpečná evakuace pěti členů posádky před tím, než se loď potopila, byla velkým úspěchem,“ poznamenal záchranář Paul Tunstall.

Dva rybáři byli přepraveni na nedalekou sesterskou rybářskou loď, zbylí tři skončili kvůli mírnému podchlazení v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám