Hlavní obsah

Naštvaní pasažéři kvůli zpožděnému letu otevřeli nouzové východy

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K neobvyklé situaci došlo v sobotu brzo ráno na letišti v čínském městě Kchun-ming. Několik pasažérů letu společnosti China Eastern do Pekingu tam na protest proti zpoždění otevřelo tři únikové východy. O události informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pasažéři otevřeli v letadle nouzové východyVideo: Reuters

 
Článek

Let byl zpožděn kvůli sněhové bouři, pasažéři tak čekali uvnitř letadla dvě hodiny, přičemž let už byl předtím zpožděn o pět hodin. Problémy nastaly, když začal personál letiště odmrazovat letadlo, aby mohlo odletět.

„Během odmrazování musí být vypnuta klimatizace. Stalo se tak na půl hodiny. Vedlo to ke zhoršení kvality vzduchu uvnitř letadla. Pasažéři proto požadovali vysvětlení. Poskytl jim ho kopilot, ale během vysvětlování došlo mezi oběma stranami k rozepři,“ uvedl Tchien Kche, šéf policejní stanice na letišti.

Podle státní zpravodajské agentury Nová Čína následně otevřeli dva pasažéři dveře únikových východů. Předtím prý požadovali, aby mohli opustit letadlo ze zdravotních důvodů. Oba muže zadržela policie, mají strávit 15 dní za mřížemi. Zbylí členové skupiny byli propuštěni poté, co je muži zákona vyslechli. Ostatní pasažéři odletěli do Pekingu jiným letadlem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám