Hlavní obsah

Muž netušil, že má v hlavě zabodnutý nůž

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Juacelo Nunes de Oliveira z Brazílie se dostal minulou neděli v jednom baru ve městě Agua Branca do hádky, při níž ho jeho protivník pobodal. Nůž mu nakonec zabodl do hlavy, Brazilec si to ale uvědomil až po třech hodinách.

Rentgenový snímek ukazuje, jak měl Brazilec zabodnutý nůž v hlavě

Článek

První tři bodnutí směřovala do hrudníku, jedno z nich prorazilo plíci. Čtvrté bodnutí ho zasáhlo do hlavy, nůž v ní po něm zůstal zabodnutý.

Devětatřicetiletého taxikáře převezli do místní nemocnice, poté byl převezen do zhruba 100 kilometrů vzdálené nemocnice ve městě Teresina, stále ještě s nožem v hlavě.

„Měl v hlavě zabodnutý nůž a vůbec si to neuvědomoval. Myslíme si, že šok a vypitý alkohol pomohly k tomu, že nechápal, že má nůž v hlavě,“ uvedl pro CNN ředitel nemocnice Gilberto Albuquerque.

Operace se podařila

Rentgenové snímky ukázaly, že nůž měl zabodnutý skrz levý spánek. Čepel se zastavila o spodní čelist.

„Čepel protla jeho hlavu za zrakovým nervem, dostala se těsně k čichovému nervu a byla jen kousek od lícního nervu. Mohl oslepnout, ztratit čich nebo chuť, ale to se nestalo a on je naživu a zdravý,“ dodal Albuquerque.

Operace, při níž lékaři nůž odstranili, trvala dvě a půl hodiny. Pět dní po ní byl de Oliveira propuštěn z nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám