Hlavní obsah

Při křížení letadel na obloze se divákům musel tajit dech

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelům anglického hlavního města se naskytla minulý týden výjimečná podívaná. Nad Londýnem se totiž ve vzduchu míjely dva letouny a díky zkreslené perspektivě to působilo, že do sebe musí narazit. Ve skutečnosti však strojům nehrozilo nejmenší nebezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie zavání nehodou. Pocit však způsobuje jen zkreslená perspektiva.

Článek

Nad Londýnem se míjela dvě letadla – Airbus A330-343 společnosti Air Canada směřující z belgického Bruselu do kanadského Montrealu a Airbus A330-323x aerolinek Delta Airlines mířící z nizozemského Amsterdamu do amerického New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Letadla od sebe byla ve skutečnosti několik set metrů daleko. Jedno letělo výše než to druhé.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Profimedia.cz

A každé letí dál svým směrem...

Ačkoli to ze země mohlo vypadat hodně napínavě a nebezpečně, letadla se od sebe ve chvíli míjení nacházela více než 600 metrů. Letoun Air Canada letěl zhruba ve výšce 9750 metrů, zatímco stroj Delta Airlines se pohyboval v letové hladině 10 360 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám