Hlavní obsah

Český maratónec v Indii povalil posvátnou krávu

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nevšedními zážitky se nedávno vrátili dva čeští vytrvalostní běžci ze závodů v Indii. Už na samotném počátku bylo zřejmé, že to nebude jen tak obyčejná cesta do zahraničí.

Foto: Archiv Miloslava Kozáka

Čeští maratónci Miloslav Kozák (vpravo) a Pavel Novotný působili na závodech v indickém Pune rozruch.

Článek

Miloslav Kozák (49) spolu s 42letým kolegou Pavlem Novotným běhají maratóny už mnoho let. V indickém městě Pune (asi 150 km od Bombaje) se třemi milióny obyvatel se přihlásili na půlmaratón. Nastoupila asi tisícovka běžců a Češi působili rozruch už na startu. Spolu s běžcem z Německa byli jediní tři běloši v davech Indů, Asijců a Afričanů a všichni se s nimi chtěli vyfotit.

Kvůli vedru se startovalo už kolem šesté hodiny ráno, kdy se teplota šplhala ke dvaceti stupňům. Byla ještě tma a některé ulice nebyly moc osvětlené, takže běžci klopýtali přes časté asfaltové retardéry na silnicích. Ačkoli se pořadatelé snažili trať zajistit a uzavřít, ne všude se to povedlo.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Při běhu se člověk moc nerozhlíží kolem, a mně najednou ze strany vběhla do cesty kráva. Jenom jsem instinktivně natáhl ruce před sebe a vrazil jsem do ní. Naštěstí nevrazila ona do mě,“ vyprávěl o překvapivé kolizi s posvátným zvířetem Kozák. Ještě překvapivější bylo, že kráva se po srážce svalila na zem.

„Pak jsem se ještě ohlížel a naštěstí se zvedala,“ dodal s úsměvem sportovec hájící kromě českých barev také jméno mladoboleslavské automobilky, kde se svým běžeckým parťákem pracují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám