Hlavní obsah

Muži po nákupu vánočního balicího papíru strhli z účtu dva milióny korun

– Birmingham

Dean Baker z anglického Birminghamu štědré a bohaté Vánoce letos neměl. Z účtu mu zmizely v přepočtu více než dva milióny korun. A to poté, co koupil čtyři role vánočního papíru. Ačkoli se mu už jednou stalo, že mu po placení kartou obchodník částku strhl dvakrát, tentokráte tak učinil desettisíckrát. Místo 5,94 libry (asi 200 korun) mu strhli 59 400 liber (2,08 miliónu korun).

Foto: Profimedia.cz

Vánoční balicí papíry vyšly Brita pořádně draho. Ilustrační foto

Článek

Dvaatřicetiletý Dean se stal obětí omylu společnosti Card Factory, která mu z jeho účtu v bance TSB strhla jednu částku desettisíckrát.

„Dívka obsluhující u pultu byla učnice. Když jsem poprvé vložil kartu do terminálu, tak mi řekla, že nefunguje, abych tak učinil ještě jednou. Tak jsem poslechl. Vůbec jsem na to nemyslel,“ svěřil Baker v rozhovoru pro Daily Telegraph. Když pak na Štědrý den chtěl zaplatit v restauraci, oznámili mu, že nemá dostatek prostředků na účtu a karta byla zamítnuta. Považoval to za hloupý vtip, neboť měl mít na účtu několik tisíc liber.

„Věděl jsem, že mám na tom účtu dost peněz, nemohl jsem to pochopit. Tak jsem se zastavil u bankomatu, abych zkontroloval zůstatek na účtu a nevěřil jsem svým očím,“ dodal Baker.

Zmrazili mu účet 

Banka TSB mu zmrazila účet a on nebyl schopen koupit dcerám dárky a domů potraviny na svátky. Nakonec si musel půjčit od příbuzných. Společnost Card Factory mu přitom oznámila, že peníze na účet připíše až kolem 12. ledna.

Nakonec zasáhla banka, která účet obnovila a transakci zrušila. Celou strženou částku bude vymáhat sama u společnosti Card Factory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám