Hlavní obsah

Rekordman zahájil letošní Vánoce konzumací 160 vařených vajec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Šestačtyřicetiletý Pchan I-čung zahájil letošní Vánoce konzumací vajec. Věří totiž, že mu pohlavní buňky ptáků přinesou zdraví a štěstí. Pro jistotu jich tak spořádal najednou 160 vařených. Nikoli však slepičích. Těch snědl nakonec jen deset, zbývající pocházela od mnohem drobnějších křepelek.

Foto: Profimedia.cz

Pchan I-čung při konzumaci vajec.

Článek

Vajíčka dokázal před přihlížejícími spořádat za čtyřicet minut. Pchan z provincie Chu-nan tvrdí, že se inspiroval čínským slovem Šeng-tan-ťie, což je výraz pro Vánoce. Obsahuje totiž homofon, jímž Číňané označují vejce.

„Ve chvíli, kdy jsem snědl stošedesáté vejce, jsem začal být tou chutí už unavený a přestal jsem. Nebylo to proto, že bych byl plný a nemohl dál,“ uvedl Pchan, jenž je ve své zemi znám jako největší jedlík.

Jednou dokázal rekordman na posezení sníst 147 knedlíčků nebo během patnácti minut do sebe nasrkat čtyřicet misek s čínskými nudlemi. „Nikdy předtím jsem tolik vajec nesnědl a mám pocit, že jsem rozhodně nedosáhl svého maxima,“ dodal Pchan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám