Hlavní obsah

Zhypnotizoval prodavače a poté se nakapsoval

Novinky, jky
Londýn

K opravdu kuriózní loupeži došlo ve vinotéce Hops and Pops na severu Londýna. Šestapadesátiletého majitele obchodu Aftaba Haidera totiž lupič zhypnotizoval a posléze okradl o několik stovek liber. Podle všeho jde o vůbec první loupež tohoto typu, která byla zachycena na kamery.

Zloděj zhypnotizoval prodavače a pak jej okradl

 
Článek

Pracoval jako iluzionista Derren Brown. Byl sebejistý a věděl, co dělá. A navíc se velmi zdatně vyhýbá policii. Ke krádeži totiž došlo krátce před desátou hodinou večerní 11. září tohoto roku. Od té doby se po něm slehla zem a policie jej hledá jen marně. Proto se tento pátek rozhodla zveřejnit záběry z bezpečnostní kamery, které celou loupež poměrně dobře zachycují.

Podezřelý muž byl podle policistů zřejmě z Východní Evropy a měl na sobě černý bomber. Nejdříve se prosmýkl kolem Haidera, když dával láhev do regálu. Následně ho poklepal na ruku a o několik vteřin později udělal rukou vůči jeho obličeji v úrovni očí gesto, které připomínalo bodnutí. Od té chvíle byl prodavač a majitel v jedné osobě mimo.

Lupič poté nehybnému prodavači vyndal z kapsy u kalhot peněženku a poté mu zmáčknul rameno. Po celou dobu k prodavači tiše mluvil. O chvíli později mu sáhl do další kapsy a vyndal mu z ní denní tržbu - svazek několika stovek liber. Poté mu ještě jednou poklepal na rameno a spěšně odešel.

Mág: Museli si ho předpřipravit

Haider se probral z transu o několik sekund později a uvědomil si, že se něco stalo. Lupiče už však zadržet nezvládl.

Známý britský iluzionista a mág Damien O'Brien tvrdí, že Haider už musel být v minulosti mužem zhypnotizován, aby mu mohl do podvědomí vložit tzv. „spouštěcí slovo či gesto”.

„Nikdy nemůžete člověka zhypnotizovat na první dobrou. Musíte si jej předehřát. Měl bych za to, že už musel předtím v obchodě někdy být a prodavače si předpřipravit. Stačilo, pokud někdy dříve přišel a vsugeroval mu, že až příště přijde a dotkne se ho na rameni, tak upadne do uvolněného transu a nechá ho prohledat si kapsy. Ten dotek na rameni mohl fungovat jako spouštěč hypnózy,” uvedl O'Brien.

Reklama

Výběr článků

Načítám