Hlavní obsah

Ženu chytili při kradení vajíček, policista zareagoval nečekaně

Novinky, jky

Ne každý přečin vyřeší nejlépe pokuta či zatčení. Tím se zřejmě řídí americký policista William Stacy. Ten dostal avízo o ženě, která kradla v obchodě vajíčka. Její přečin se nakonec rozhodl vyřešit poměrně nestandardně, ale o to obdivuhodněji - srdcem.

Policista zvolil při krádeži hodně individuální přístup

 
Článek

Žena, která byla chycena při kradení vajíček v městečku Tarrant ve státě Alabama, neopouštěla parkoviště u obchodu s pouty na rukou, ale s jídlem pro svou rodinu. Policistu Williama Stacyho přivolal personál obchodu Dollar General s tím, že chytili ženu, jak se snažila ukrást tucet vajec. Informoval o tom tamější policejní náčelník Dennis Reno.

Žena měla ve svém automobilu malé děti. Policistovi sdělila, že se snažila vajíčka ukrást, aby mohla nasytit své ratolesti. Stacy promluvil s vedením obchodu a získal jejich slib, že nenechají ženu stíhat.

Policista následně učinil ženě nabídku: „Když za vás tato vajíčka koupím a dám vám je, můžete mi slíbit, že už nebudete více krást?”

Individuální přístup

Žena souhlasila a strážník k ní ještě poté chvíli promlouval. „Měl za to, že mu nelže, a proto se rozhodl jít do obchodu a ta vajíčka jí koupit,” uvedl policejní náčelník. Žena se poté policisty zeptala, zda jej může obejmout. Ten svolil a jeden z kolemjdoucích tento dojemný výjev zachytil na mobilní telefon.

„Policisté takto jednají poměrně často. Tohle je ale ten z příběhů, který se bohužel v naší společnosti nešíří tak, jako ty negativní. Každý policista v našem okrese udělá čas od času nějaké podobné gesto. Je to jedna z cest, kterou se snaží řešit potíže. Ne každý incident končí odvedením pachatele do vazby. Prosíme naše strážníky, aby jednali přiměřeně a ke každému případu přistupovali individuálně,” dodal Reno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám