Hlavní obsah

Jednovaječným dvojčatům se narodili synové ve stejný den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že jednovaječná dvojčata nejenže mají stejné tělo, které vzniklo z jediného zárodku, ale mají také na celý život tak provázané duše, že i když jsou na různých koncích světa, mají podobné či stejné pocity. To ale není vše. Jednovaječným sourozencům Jerommovi a Jarellovi Spenceovým z Anglie se podařil výjimečný kousek i ve světě dvojčat. Jejich synové totiž přišli na svět ve stejný den.

Foto: Profimedia.cz

Jeromme a Jarell Spenceovi se svými potomky

Článek

Podle lékařů tak pokořili pravděpodobnost jedna ku 150 tisícům. Jednadvacetiletí Jeromme i Jarell byli přítomni u porodu svých partnerek v nemocnici New Cross ve Wolverhamptonu ve stejný den. Oběma se jim toho dne narodili synové.

„Oba byli v šoku z toho, když lékaři před několika měsíci jejich partnerkám určili stejný porodní den, jako zázrakem se pak děti narodily ve stejném bazéně ve stejné porodní místnosti a obě přivedla na svět stejná porodní asistentka,“ píše britský deník The Mirror.

Jerommova partnerka Tegan Comtponová porodila chlapce Camerona ve dvě ráno, Jarrellova přítelkyně Francesca Asheová porodila chlapce Cassena v půl páté ráno.

„Nikdy předtím jsem nic takového nezažila,“ uvedla po porodu asistentka Barbara Kapoorová, jež přivedla na svět oba chlapce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám